dijous, 11 de setembre del 2014

Inici de curs: #SenseNormalitat #ComencemLluitant


Ni LOMCE, NI LEC, NI RETALLADES. LLUITEM DES DEL PRIMER DIA
Aquest inici de curs 2014-2015, a més que el Departament d’Educació continua aprofundint l’aplicació de LEC (amb el desenvolupament dels Decrets de Direccions i d’Autonomia a través del Decret de provisió i perfils) i de la persistència de les retallades (reducció de mestres a les escoles, l’empitjorament de les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores, reducció de beques de tot tipus, retard en les substitucions, ràtios [nombre d’alumnes per mestre] altes, tancament de grups...), s’ha de sumar l’aplicació de la LOMCE.
Aquesta nova Llei, que en cap cas ha estat consensuada amb la Comunitat Educativa, significa un atac sense precedents en els darrers 40 anys a l’escola pública, catalana, coeducadora, democràtica, inclusiva i laica. Dóna privilegis a l'ensenyament privat. Vol que l'Educació Pública es gestioni com les empreses privades, i amb criteris que apunten a l'educació com una mercaderia, (i no com un dret bàsic i universal). Desmantella el sistema d’immersió lingüística en català, amb diners de tots i totes es finançarà l’educació en castellà al nostre país. Posa en perill l’educació integral de l’alumnat en no fer obligatòries matèries totalment necessàries en les etapes primerenques. Estableix un currículum centralitzat des de Madrid de les matèries troncals amb menys possibilitats d’adaptar-les a l’entorn de l’alumnat. Obliga a impartir la religió catòlica i la fa avaluable. Estableix unes proves externes que cataloguen i etiqueten centres i alumnat i determinen, massa prematurament, els diferents itineraris de l’alumnat. I encara que el Departament d’Educació vulgui maquillar el seu desenvolupament, en diverses ocasions ja ha manifestat la realitat: la seva aplicació a Catalunya.
Davant d’aquesta situació la comunitat educativa de Catalunya vol respondre amb volem iniciar el curs denunciant l'atac que pateix l'educació pública a tots els nivells. L’educació Pública ha de ser una prioritat per a les institucions polítiques catalanes. Ha de tenir una qualitat que permeti educar ciutadans formats integralment, crítics i democràtics. Fins que els polítics no tinguin present aquesta prioritat seguirem lluitant i posant de manifest que s’ha d’invertir en educació, posant totes les condicions per a què l’educació Pública sigui l’eix central de la formació de l’alumnat i que aquesta educació sigui de la màxima qualitat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada